Bovenkant menu



Home > Wat is een AGA?

Wat is een Alimentaire Ge´nduceerde Aandoening?

Wat is een Alimentaire Ge´nduceerde Aandoening?

Een alimentaire ge´nduceerde aandoening betekent letterlijk ziek door voeding.

Het eten en drinken van bepaalde voedingsstoffen die voor jou niet geschikt zijn,
kunnen klachten en manifestatie veroorzaken. En uiteindelijk tot aandoeningen en
syndromen. We noemen dit een Alimentaire Ge´nduceerde Aandoening,
afgekort tot AGA.

interne dibetes millitus

Deze Alimentaire Ge´nduceerde Aandoeningen betreffen een scala aan aandoeningen,
syndromen, klachten en phenomena, in alle disciplines van het ziekenhuis. Van
huidziekten tot oogziekten en van auto-immuunziekten tot psychiatrische
aandoeningen. Van psoriasis tot glaucoom van het oog en van Diabetes Mellitus
en MS tot stemmen in het hoofd bij schizofrenie of milde tot ernstige
stemmingswisselingen en depressie stoornissen.

*) phenomena betekent dat je last hebt van bepaalde vreemde niet te verklaren verschijnselen.

Welke voedingsmiddelen dit kunnen veroorzaken, is voor een ieder uniek.
Zˇ wordt de ÚÚn ziek van de sinaasappel en de bloemkool en de ander juist van het
kippenei en de zonnebloemolie.

Is dit nieuwe geneeskunde? Het antwoord is nee, want Hippocrates stelde het al.